سفارش کلاهبردارن براي ضرب سکّه هاي تقلّبي

یزدفردا - در سالهاي اخير و در نقاط مختلف کشور افرادي ادّعا مي کردند سکّه ها و طلاجات عتيقه پيدا کرده اند . اين افراد به بهانه فروش سکّه ها يا اجناس زير خاکي توانسته اند با شگردهاي مختلف و تقريباً در تمامي استانهاي کشور از بسياري از افراد کلاهبرداري يا سرقت نمايند .

متداول ترين شيوه که در يکي دو سال اخير صدها نفر را در سراسر کشور به عنوان مالباخته روانه مراجع انتظامي و قضايي کرد به داستان چوپان دروغگو معروف شده است .

در اين شيوه : فرد از طريق ارسال تصادفي پيامک به شماره تلفن همراه شهروندان خود را چوپان يا عشاير چادرنشين معرفي کرده و با ادّعاي اين که : در کوههاي اطراف استان ... تعداد زيادي سکه هاي عتيقه و مجسمه هاي طلا پيدا کرده ام و نمي دانم با اين سکّه ها چه کار بايد بکنم ؛ يا اين که هزاران عدد سکه طلا از داخل خرابه هاي قديمي يک روستاي تاريخي در مرکز کشور پيدا کرده ام ، اگر در فروش سکّه ها کمکم کنيد ... يا حاضرم اين سکه ها را به قيمت بسيار مناسب به شما بفروشم . با اين پيامک ها در برخي موارد پيام گيرنده با طمع به دست آوردن هزاران سکّه با فرد ناشناس ( ارسال کننده پيامک ) تماس گرفته و با هم قرار ملاقات مي گذاشتند .

فرد ناشناس با تعدادي سکّه هاي عتيقه واقعي به محل ملاقات آمده و پس از جلب اعتماد خريدار ، به بهانه هاي مختلف از قبيل عدم آگاهي از ارزش واقعي سکّه ها يا احتمال دستگيري از سوي مأموران ، ملاقات بعدي را در جايي متروکه و کم تردد ( اطراف تهران يا ساير شهرستانها ) تعيين مي کرد و با گفتن جملاتي خريدار را به خريد و ديدن سکّه ها و مجسمه طلا تشويق مي کرد .

گاهي نيز خريدار براي اطمينان از طلا بودن سکّه ها و مجسّمه هاي طلا ، به همراه فروشنده به مغازه طلافروشي رفته و پس از اطمينان از طلا بودن آن ، مشتاقانه مايل بود تا هرچه زودتر قرار ملاقات بعدي گذاشته شود . در ملاقات بعدي خريدار به همراه ميليون ها تومان ( از 10 ميليون تا يکصد ميليون تومان ) وجه نقد در محل قرار حاضر شده امّا در اين زمان ، سارقان به شيوه هاي مختلف ( کلاهبرداري يا زورگير ) ، اقدام به سرقت يا کلاهبرداري وجوه نقد خريدار مي کردند .

در مواردي که فروشنده ( چوپان دروغگو ) به شيوه کلاهبرداري عمل مي کرد ، فروشنده پس از دريافت پول از خريدار ، به بهانه احتمال دستگيري از سوي مأموران و اين که وضعيت اطراف محدوده ملاقات مشکوک شده است ، پس از گرفتن پول ، کيسه اي چند لايه بوده با گره هاي زياد به مالباخته داده و به سرعت محل را ترک مي کردند . مالباخته نيز پس از رفتن چوپان دروغگو و همراهانش ، در همان نگاه اول متوجه تقلبي بودن سکه ها مي شد .

در آخرين مورد از اين دسته پرونده ها يک نفر متهم دستگير و دهها نفر از تهران و شهرستانها پس از اطلاع رساني پرونده ( 06/07/90 ) از طريق جرائد به عنوان مالباخته به پليس آگاهي تهران بزرگ مراجعه و اين فرد را به عنوان چوپان دروغگو شناسايي کردند .* * *

25 آبان ماه از سوي يکي از شهروندان خبري به پايگاه ششم پليس آگاهي پايتخت رسيد مبني بر اين که دو نفر در يک کارگاه صنعتي در جاده خاوران اقدام به ضرب سکّه هاي تقلّبي مي نمايند . کارآگاهان مبارزه با جعل و کلاهبرداري پايگاه پس از هماهنگي با آقاي دالوند بازپرس شعبه چهارم دادسراي ناحيه 14 تهران به اين محل اعزام شده و دو نفر را که در حال ضرب اين سکّه ها بودند به اسامي " بابک ـ 40 ساله " و " بهادر ـ 43 ساله " دستگير نمودند . در بازرسي از اين محل دهها هزار سکّه تقلّبي با نقوش قديمي و تاريخي کشف و ضبط شد .

متهمان پس از انتقال به پايگاه اعتراف کردند : چند روز قبل دو نفر ناشناس به کارگاه ما آمدند و نمونه با ورق و قالب آورده و سفارش دهها هزار سکّه را به ما دادند . دستمزد ما براي هر سکّه مبلغ 30 تومان بود و قرار بود تا در زمان تحويل سکّه ها مبلغ مورد نظر را از آنها دريافت نمائيم . تاکنون هيچ سفارشي را به آن دو نفر تحويل نداده ايم .

با توجّه به اين که سکّه هاي سفارشي با طرح عتيقه بود متهان در مقابل سؤالات افسر پرونده گفتند : ما علّت سفارش و کاربرد سکّه ها را از آنها نپرسيديم و نمي دانيم که براي چه کاري مي خواستند استفاده کنند .

در حالي که متهمان به تازگي دستگير شده اند ، براي صحت اظهارات آنان و اين که آيا تاکنون از اين کارگاه سکّه هايي به متهمان اصلي تحويل داده شده يا خير و يا اين که اين دو متهم از نيّت آنان اطلاعي داشته اند يا خير تحقيقات در جريان است .

سرهنگ کارآگاه محمّد اشراقي رئيس پايگاه ششم پليس آگاهي تهران بزرگ با اعلام اين خبر گفت : با توجه به تحقيقات کارآگاهان پايگاه ششم در خصوص مشخصات دو ناشناس که سفارش اين سکّه ها را داده بودند تلاش براي شناسايي و دستگيري آنان ادامه دارد .مالباخته به اتفاق همسرش به محل قرار رفته بود

در تاريخ 08/09/90 مرد 37 ساله اي که براي پيگيري پرونده شکايتش به آمده بود در توضيح ماجراي کلاهبرداري اش گفت : در تيرماه پيامکي به گوشي من ارسال شد با مضمون اين که چوپان هستم و سکّههاي عتيقه پيدا کرده ام و براي فروش آنها مي ترسم و نياز به کمک دارم . به غير از همسرم با کسي مشورت نکردم . با وي تماس گرفته و قرار گذاشتيم . دو نمونه از سکّه ها را آورده بود . با توجّه به اين که سالها شغلم طلاسازي است ديدم که سکّه ها اصل است .

گفتند که مي ترسيديم دستگير شويم و تمام طلاها را نياورديم . براي ديدن و خريد تمامي سکّه ها به مبلغ 20 ميليون تومان در شهرستان درود لرستان با آنها قرار گذاشتيم . روز بعد 20 ميليون تومان پول را برداشتم و به اتفاق همسرم با خودرو شخصي ام به شهرستان درود رفتيم . محل قرار اطراف شهر بود . لحظاتي قبل از قرار يک نفر موتورسوار و دقيقه اي بعد يک دستگاه خودرو پرايد با دو سرنشين از آن محل عبورکردندو نوع حرکات آنها مشکوک بود .

زمان آوردن سکّه ها رسيده بود که دو مرد حدود 30 و 37 ساله يک کيسه آوردند و در مشت يکي از آنها تعداد حدود 30 سکّه اصل و در دست نفر ديگر کيسه سکّه ها بود . سراسيمه بودن و مي گفتند که وضعيت مشکوک است و بايد هرچه سريع تر معامله را تمام کنيم و از محل دور شويم .

پول را تحويل داده و کيسه را تحويل گرفتم . خيلي سريع از يکديگر جدا شديم . چند کيلومتر دورتر جايي توقف کرده و کيسه را که خيلي محکم بسته شده بود به سختي باز کردم و ديدم تمامي سکّه ها تقلّبي است . در اين لحظه بود که از خود اين افراد ترسيده بودم و از اين که به غير از از دست دادن 20 ميليون تومان ، در شهر غريب بلايي سر من و همسرم نيامده بود راضي بودم . از ترس تا تهران تخت گاز و بدون توقف راندم .

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا